Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Újabb pernyertesség a Premium Immo Kft. ellen!

2017.06.03

Újabb pernyertesség a Premium Immo Kft. ellen!

Ahogy azt a bükfürdői üdülési jog-tulajdonosok tudják, a 2006-2007 években vásárolt jogaik után az üdülőhasználati díjat - a bük-i ingatlan első, 2007-es értékesítését követően – ma már a Premium Immo Kft. érvényesíti.

Tekintettel arra, hogy többen nem voltak hajlandóak fizetni a használati díjat, a Premium Immo Kft. mint az ingatlan tulajdonosa folyamatosan fizetési meghagyásos eljárásokat indít a fogyasztókkal szemben, melyek ellentmondás esetén perré alakulnak. Ezekben a perekben a cég több alkalommal évenkénti díjat érvényesít annak ellenére, hogy az üdülőhasználati jogot csak minden második évben lehet gyakorolni. A peres eljárásokban  a cég erre nem ad elfogadható magyarázatot. Ezen kívül nemcsak az üdülőhasználati szerződésben meghatározott, inflációval emelt összeget érvényesíti, hanem egy jóval magasabb díjat.

Mindezek miatt a perben előterjesztett keresetüket egyrészt a jogalap (nem jogosult a díj beszedésére), másrészt az összegszerűség miatt egyaránt támadom.

Ezen a héten ismét a Premium Immo Kft-t marasztaló ítélet született első fokon, melyben a bíróság a kereset összegszerűségét nem találta megalapozottnak.